Opskrift på jordskokkesuppe
4 personer
INGREDIENSER
- 800 g jordskokker
- 200 g kartofler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 liter grøntsags- eller hønsebouillon
- Salt og peber
- Server evt. med bacon i tern
FREMGANGSMÅDE
- Skræl jordskokkerne og kartofler og skær dem i mindre stykker.
- Hak løg groft og pres hvidløget.
- Steg jordskokker, kartofler, løg og hvidløg i en gryde med olie. Hæld vand, bouillon og salt deri og rør rundt. Det hele koges i ca. 10-15 minutter.
- Mens suppen koger svits bacon i tern på en varm pande og sæt til side.
- Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
- Smag til med salt og peber.
- Server suppen med bacon drys (35 g bacon ca. 100 kcal).
Kalorieindhold pr. 100 g: 85 kcal, pr. portion: 265 kcal.
Tip:
Du kan også som på billedet pynte med rodfrugtschips og purløg.
Psst. Opskriften kommer fra min bog “Knæk koden til dit vægttab”, køb bogen her.