Opskrift på perlebyg risotto med svampe
2 personer
INGREDIENSER
- 150 g perlebyg
- 2 dl æblecider
- 5 dl hønsebouillon
- 200 g blandede svampe (champignon, østershat eller andet)
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 stilke timian
- 1 spsk. mascarpone
- 1 spsk. smør
- Olivenolie
FREMGANGSMÅDE
- Hak skalotteløg og hvidløg i mindre stykker.
- Skær svampene i mindre stykker og varm en pande op med lidt olie.
- Steg svampene på høj varme med timianen.
- Sæt dem til side når de har fået en god farve.
- Find en gryde frem og smelt smørret.
- Tilsæt skalotteløg og hvidløg og steg i ca. 5 minutter.
- Hæld perlebyg og æblecider i og kog væsken næsten væk.
- Tilsæt hønsebouillon lidt efter lidt.
- Kog indtil perlebyggen er mør, men stadig har bid.
- Vend mascarpone og de stegte svampe i, og smag til med salt og peber.
Kalorieindhold pr. 100 g: 155 kcal, pr. portion: 500 kcal.
Tip: Pynt gerne retten med lidt grønt f.eks. purløg, da det giver farve til retten, når den skal serveres.
Psst. Opskriften kommer fra min bog “Knæk koden til dit vægttab”, køb bogen her.