Opskrift på fuldkornslasagne
INGREDIENSER
- 400 g hakket kød (okse- eller kylling fars)
- 6 fuldkornslasagneplader
- 4 gulerødder
- 100 g champignon
- 1 løg, hakket
- 1 dåse flåede tomater
- 2 små dåser tomatpuré
- 2 dl minimælk
- 0,5 l mornaysauce
- Lidt smør
- Lidt rasp til at strø oven på lasagnen
FREMGANGSMÅDE
- Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skyl og hak champignoner.
- Varm en gryde op med smør og svits de hakkede løg.
- Tilsæt farsen og lad det stege med til, det har skiftet farve.
- Grøntsagerne kommes i, lad dem ikke koge ud. Kom de flåede tomater og tomatpuré i samt mælk og lad retten koge i 10 min. ved svag varme.
- Tag et ildfast fad og start med lasagneplader nederst, så kødsovs og mornaysauce og sådan fortsætter du. Slut af med at strø raps på.
- Lasagnen bages ved 200 grader i ca. 35-40 minutter.
Kalorieindhold pr. 100 g: 105 kcal.
Tip:
Du kan altid udskifte eller tilføje grøntsager, hvis du f.eks. har en rest i køleskabet, der skal bruges. Hvis du deler lasagnen i 6 portioner, er der cirka 400 kcal. pr. portion.
Psst. Opskriften kommer fra min bog “Knæk koden til dit vægttab”, køb bogen her.