Opskrift på stegt laks med dampet spidskål
2 personer
INGREDIENSER
- 300 g laks
- ½ spidskål
- 100 g friske grønne bønner
- 2 skalotteløg
- 1 citron
- ½ bundt purløg
- 10 g smør
FREMGANGSMÅDE
- Start med at skære spidskålen i helt fine strimler.
- Skær enderne af bønnerne og snit dem i mindre stykker.
- Hak skalotteløg og purløg fint og sæt til side.
- Varm en pande op med lidt olie, del laksen i 2 stykker.
- Dup laksen helt tør og put dem på panden.
- Steg laksen til den næsten er færdig og tilsæt en god klat smør.
- I en lille kasserolle tilsættes lidt smør og spidskålen dampes mør.
- Tilsæt bønnerne, skalotteløg og purløg, og smag til med salt, peber og revet citronskal.
Kalorieindhold pr. 100 g: 85 kcal, pr. portion: 392 kcal.
Tip:
Du kan sagtens bruge noget andet kål, såsom savoykål eller palmekål.
Psst. Opskriften kommer fra min bog “Knæk koden til dit vægttab”, køb bogen her.