Opskrift på grove burgerboller
ca. 18 burgerboller
INGREDIENSER
- 50 gr. Gær
- 7 dl håndvarmt vand
- 1 tsk. Salt
- 1 dl olivenolie
- ½ dl sirup
- 250 g grahamsmel
- 675 g groft hvedemel
FREMGANGSMÅDE
- Smulder gæren i et fad.
- Rør saltet sammen med vand, olie, og sirup og hæld det over gæren.
- Rør til gæren er opløst. Rør grahamsmelet i og sæt fadet med et viske stykke.
- Lad dejen hæve 15 min, slå den sammen og ælt hvedemelet i lidt efter lidt.
- Slå dejen godt, stil den til hævning i 30 min med et viskestykke over.
- Slå dejen sammen og tril den til en pølse, del den i 18 stykker og form flade burgerboller, der lægges på bagerplade med bagepapir.
- Prik bollerne i toppen med en gaffel og lad dem hæve i 15 min.
- Bag dem på nederste rille ved 200 grader ca 15 min.
- Køl bollerne af flæk dem og fyld dem med lækker salat og pålæg.
Kalorieindhold pr. bolle: 250 kcal.
Tip:
Du kan bruge dem som burgerboller eller du kan fylde dem med lækker fyld og tage dem med på madpakken.
Psst. Opskriften kommer fra min bog “Knæk koden til dit vægttab”, køb bogen her.