Opskrift på minestronesuppe
4 personer
INGREDIENSER
- 1 pakke bacon i skiver eller tern (ca. 100-125 g)
- 100 g suppehorn
- 1 fed hvidløg
- 2 løg, finthakket
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 4 kartofler
- 1 squash
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk. olie
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. oregano
- Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
- Skræl og skær kartofler og gulerødder i tern, samt hak bladselleri.
- Skær bacon i tern og svits i en gryde med olie, til de er sprøde. Tilsæt løg og hvidløg. Gulerødder, squash, bladselleri og kartoflerne kommes i og steger med et par minutter. Så kommer du hakkede tomater, tomatkoncentrat, krydderier og grøntsagsbouillon i.
- Bring suppen i kog og lad det simre ved svag varme i 15-20 min.
- Til sidst kommer du suppehorn i og lad dem koge møre (ca. 7-10 min).
- Smag til med salt og peber. Tilbehør: groft brød og pynt evt. med persille.
Kalorieindhold pr. 100 g: 73 kcal, pr. portion: 365 kcal.
Tip:
Suppen kan fryses ned eller gemmes til næste dag. Du kan sagtens udskifte grøntsager, efter hvad du har i køleskabet, og hvad du bedst kan lide, prøv f.eks. at tilsætte knoldselleri.
Psst. Opskriften kommer fra min bog “Knæk koden til dit vægttab”, køb bogen her.