Opskrift på kernebrød
INGREDIENSER
- 100 g græskarkerner
- 100 g sesamfrø
- 100g hørfrø
- 100 g solsikkekerner
- 100 g mandler
- 5 æg
- 1 dl olivenolie
- 2 tsk. salt
FREMGANGSMÅDE
- Hak mandlerne groft.
- Bland kerner, frø og hakkede mandler i en skål med olie og salt.
- Pisk æggene sammen i en skål og bland det derefter i kerneblandingen.
- Hæld dejen i en rugbrødsform med bagepapir.
- Bag brødet i ovnen i 60-70 minutter ved 160 grader.
- Når brødet er færdigt, lad det køle af på en bagerist.
Kalorieindhold pr. 100 g: 473 kcal, 1 skive er ca. 250 kcal (ved 15 skiver).
Tip: Kernebrødet kan bruges som tilbehør til salat. Brødet er en god kilde til umættet fedt på grund af sit høje indhold af forskellige kerner.
Psst. Opskriften kommer fra min bog “Knæk koden til dit vægttab”, køb bogen her.