4 personer
INGREDIENSER
- 500 g kartofler
- 2 porre (hvide del)
- 1 løg
- 10 g smør
- 1 dl madlavningsfløde, 8%
- Ca. 1 liter grøntsagsbouillon
- Salt og peber
Pynt:
- 125 g bacon
- 1 porre
- purløg
FREMGANGSMÅDE
- Skræl og skær kartoflerne i små tern. Rens porrerne og skær i tynde skiver. Hak løget groft.
- Smelt smørret i en gryde. Svits først løg, kartofler og porre, så det ikke tager farve.
- Hæld bouillon i gryden og lad suppen koge indtil grøntsagerne er møre (ca. 15-20 min)
- Hæld suppen i en skål og blend suppen til den er jævn og kom den tilbage i gryden.
- Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber. Bring suppen i kog i et par minutter.
- Servere suppen med bacon drys og porre i skiver, samt evt. lidt purløg og en skive brød.
Kalorieindhold pr. portion 300 kcal plus brød ca. 150-200 kcal.