Hemmeligheden bag vægttab…

Vi er faktisk rigtige gode til at tabe os idag, men ufattelig dårlig til at holde vægten, efter vi har tabt os. Så hvad er hemmeligheden bag vægttab. Det vil jeg give mit bud på. Jeg håber, at det kan inspirere dig til at komme igang med at opnå dit mål :-).

Jeg har selv tabt 40 kg og er uddannet cand. scient. i human ernæring. Så jeg har både en faglig baggrund og personlig erfaring indenfor emnet vægttab. Med min baggrund kan jeg jo hurtig sætte vægttab op i en simpel formel, men jeg ved også ud fra personlig erfaring, at vægttab er alt andet end simpel. Da der er så mange faktorer, der påvirker, om du taber sig eller kan bevare motivationen under vægttabet.

Men hvorfor blev jeg overvægtig?

Indtil jeg flyttede hjemmefra, var jeg ikke overvægtig, men har nu heller aldrig været tynd. Jeg var det, man vil kalde normalvægtig. Da jeg flyttede til Aalborg i 2002, gik jeg lidt for meget i byen og levede af take out. Så jeg tog hurtigt på i vægt, men jeg prøvede også at tabe dem igen, men endte med at tage endnu mere på. Så var den onde spiral igang, hvor man taber sig og tager det hele på og mere til. Jeg har prøvet alverdens kure, men det var først i 2005, at det lykkes mig at tabe 20 kg ved at lave en livsstilsændring. Desværre tog jeg så det hele på igen, da jeg flyttede til København i 2006. Så i en periode accepterede jeg egentlig min tilstand som overvægtig. Da jeg jo følte, at jeg alligevel ikke kunne holde det og gad derfor ikke have skuffelsen igen.

Men da jeg kom hjem efter et udlandsophold i England i 2013, var jeg træt af at høre på alle de mærkelige kure, som folk omkring mig var på. Så jeg besluttede, at jeg ville vise, at man kan tabe sig ved at spise helt almindelig mad. Så jeg startede min blog “Så kan du lære det, en simpel vej til vægttab”. Idag er bloggen en del af min hjemmeside www.trinevisby.dk.

På det tidspunkt arbejdede jeg også rigtig meget med, hvad der motivere mig. Jeg fandt inspiration i bogen “7 habits of highly effective peoples” af Stephen R. Covey. En af øvelserne i bogen var “begin with end in mind”, som gik ud på, at jeg skulle reflektere over, hvad ville jeg fortryde, jeg ikke fik gjort i mit liv, når jeg lå på mit dødsleje. Det er jo egentligt ret morbidt, at tænke på den måde, men jeg kom til at reflektere over, om jeg virkelig havde gjort alt, hvad jeg kunne, i forhold til at tabe mig. Jeg kom frem til, at det havde jeg ikke, da jeg på nogen måder også var bange for at tabe mig, for hvem var jeg så !

Ved at blive mere bevidst om, hvad der motivere mig og forholde mig realistisk til, hvordan jeg kunne skabe det bedste vægttab for min krop, lykkes det mig at tabe 30 kg + 5 kg ekstra senere på året. Men i året efter tog jeg 7 kg på igen, men tabte dem igen og tabte yderligere 5 kg i 2018, så det bliver et vægttab på 40 kg. Det jeg har lært er, at vægttab er en rejse, som aldrig ender. Så det er vigtigt, at acceptere, man altid skal gøre lidt ekstra for at holde sin vægt, uden selvfølgelig det bliver en besættelse.

Så hemmeligheden for mig er, at du kan sagtens tabe dig ved at spise almindelig mad i mindre portioner og dyrke moderat motion.

Til sidst vil jeg give dig to råd, der efter min professionelle og personlige erfaring, er det vigtigste og der den største udfordring ligger, når man vil tabe sig:

  1. Planlæg dine måltider og forudse de svære situationer, hvor du bliver fristet.
  2. Vær tålmodig, nogle gange fejler du. Hvis du bliver ved at gøre de rigtige ting og lærer af situationen, skal resultaterne også nok komme.

Der er aldrig noget bedre tidspunkt at starte end lige nu!

Mangler du inspiration til at komme igang, kan du købe min bog “Knæk koden til vægttab” her.

Kh. Trine

Lignende indlæg

Ingen resultater fundet.

1 Kommentar. Leave new

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.