Opskrift til 1 person
INGREDIENSER
Havregrød
- 1 dl finvalset havregryn
- 1 dl vand
- 1 dl minimælk
- 1 tsk. salt
Æblekompot
- 4 æbler (lille)
- 1 vaniljestang
- ½ dl vand
- 3 spsk. sukker
* Der er til 4 portioner, ca. 70 kcal pr. portion.
FREMGANGSMÅDE
Æblekompot
- Skræl æblerne og fjern kernehus, hvorefter du skærer dem i grove stykker.
- Kom æblerne i en gryde med vand.
- Tilsæt sukker og vaniljestang og lad det koge op. Lad det derefter simre til æblerne er møre og konsistensen er tyktflydende. Lad det køle af.
Havregrød
- Bland alle ingredienserne sammen i en gryde og kog på middel varme
- Når grøden er færdig, hæld den i en skål og top det med æblekompot.
- Pynt evt. med mandler.
Kalorieindhold:
Havregrød pr. portion: 170 kcal.
100 g æblekompot: 110 kcal, 1 spsk. ca. 20 kcal.
Tip:
Lav gerne en stor portion af æblekompotten og sæt den på køl, så kan den holde sig ca. en uges tid.