Få kostvejlederens hemmelighed til at opnå varigt vægttab
16651
post-template-default,single,single-post,postid-16651,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

02 jan Hvad er hemmeligheden bag vægttab ?

Jeg har selv opnået et stort vægttab på 40 kg og jeg vil gerne give mit bud på, hvad hemmeligheden er og håber det kan inspirere Jer til at komme igang med at opnå Jeres mål 🙂

Vi er faktisk rigtige gode til at tabe os idag, men ufattelig dårlig til at holde vægten, efter vi har tabt os. Så hvad er hemmeligheden bag vægttab. Med min baggrund som cand. scient. i human ernæring kan jeg jo hurtig sætte vægttab op i en simpel formel, men jeg ved også ud fra personlig erfaring, at vægttab er alt andet end simpel, da der er så mange faktorer, der påvirker, om man taber sig eller kan bevare motivationen under vægttabet.

Jeg vil starte med at fortælle dig min vægttabsrejse.

Indtil jeg flyttede hjemmefra, var jeg ikke overvægtig, men har nu heller aldrig været tynd. Jeg var det, man vil kalde normalvægtig. Da jeg flyttede til Aalborg i 2002, gik jeg lidt for meget i byen og levede af take out. Så jeg tog hurtigt på i vægt, men jeg prøvede også at tabe dem igen, men endte med at tage endnu mere på. Så var den onde spiral igang, hvor man taber sig og tager det hele på og mere til. Jeg har prøvet alverdens kure, men det var først i 2005, at det lykkes mig at tabe 20 kg ved at lave en livsstilsændring, men tog så det hele på igen, da jeg flyttede til København i 2006. Så i en periode accepterede jeg egentlig min tilstand som overvægtig, da jeg jo følte, at jeg alligevel ikke kunne holde det og gad derfor ikke have skuffelsen igen.

Men i 2013 da jeg kom hjem efter et udlandsophold i England, var jeg træt af at høre på alle de mærkelige kure, som folk omkring mig var på. Så jeg besluttede, at jeg ville vise, at man kan tabe sig ved at spise helt almindelig mad. Så jeg startede min blog for at udbrede budskabet og kaldte den “Så kan du lære det, en simpel vej til vægttab”, idag har bloggen ændret navn til “Trine Visby – en blog om sund livsstil”.

På det tidspunkt arbejdede jeg også rigtig meget med, hvad der motivere mig og fandt inspiration i bogen “7 habits of highly effective peoples” af Stephen R. Covey. En af øvelserne i bogen var “begin with end in mind”, som gik ud på, at jeg skulle reflektere over, hvad ville jeg fortryde, jeg ikke fik gjort i mit liv, når jeg lå på mit dødsleje. Det er jo egentligt ret morbidt, at tænke på den måde, men jeg kom til at reflektere over, om jeg virkelig havde gjort alt, hvad jeg kunne, i forhold til at tabe mig. Jeg kom frem til, at det havde jeg ikke, da jeg på nogen måder ogå var bange for at tabe mig, for hvem var jeg så !

Ved at blive mere bevidst om, hvad der motivere mig og forholde mig realistisk til, hvordan jeg kunne skabe det bedste vægttab for min krop, lykkes det mig at tabe 30 kg + 5 kg ekstra senere på året. Men i året efter tog jeg 7 kg på igen, men tabte dem løbende og i 2017 tog jeg 5 kg mere, så min vægt idag er 65 kg. Det jeg har lært er, at vægttab er en rejse, som aldrig ender, så det er vigtigt, at acceptere man altid skal gøre lidt ekstra for at holde sin vægt, uden selvfølgelig det bliver en besættelse.

Så hemmeligheden til at opnå vægttab er ifølge mig at ændre dine spisevaner og lære hvad der er sundt for din krop. Du kan sagtens tabe sig ved at spise almindelig mad i mindre portioner og dyrke motion i moderate mængder, det behøver ikke at være alt eller intet.

Desværre er der rigtig mange myter om vægttab, der fastlåser mennesker i uhensigtmæssige mønstre . En af dem er, at man skal forbyde sig selv visse fødevarer eller grupper for at tabe sig. Det behøver man slet ikke, faktisk skal vi helst have lidt af det hele i forhold til fedt, proteiner og kulhydrater, men vi kan godt undvære alkohol.

Tilsidst vil jeg give dig to råd, der efter min professionelle og personlige erfaring, er det vigtigste og der den største udfordring ligger, når man vil tabe sig:

  1. Planlæg dine måltider og forudse de svære situationer, hvor man bliver fristet.
  2. Vær tålmodig, nogle gange fejler man, men hvis du bliver ved at gøre de rigtige ting, skal resultaterne også nok komme

Der er aldrig noget bedre tidspunkt at starte end lige nu!

Hvad venter du på ?

Kh Trine

1Comment

Skriv en kommentar